Biografie

Biografie1

English biography MELL

Dutch singer MELL is of a young age but has been on the music scene for the past 10 years. Although now far removed from the glam and dazzle of “The Voice of Holland”, it was during that series in 2014 that Mell became well known throughout Holland.

For the past 3 years, with producers Nico Brandsen and Ton Dijkman, MELL has crafted a sound that got picked up both by the radio and festival organisers. In the summer of 2018 MELL had the #1 song on top Dutch station Radio 2, and a second track at #1 on their evening charts.  Together with a growing number of live dates, MELL has found tremendous success with radio programmers who are looking for good old fashioned organic rock and pop songs with a modern flair.

NL Biografie MELL

MELL: zangeres en muzikante, wordt geboren op 15 oktober 1993.

Op 10-jarige leeftijd neemt ze haar eerste gitaarlessen. Gitaarles is altijd een feestje en zo leert MELL spelenderwijs gitaarspelen. Als gewoonte wordt er tijdens de gitaarlessen meegezongen en dat vindt ze geweldig om te doen. Veel van de nummers die zij leert tijdens de lessen blijken later de basis van haar muzikale opvoeding.
MELL vindt het zo leuk dat ze als klein meisje, met een veel te grote gitaar, de lokale podia bestijgt en daarmee ook menig muzikaal hart verovert. Zo ook die van de mannen van de 3JS. Op 15 jarige leeftijd schrijven de 3JS voor haar een nummer. Hier worden opnames van gemaakt voor de palingsoap in 2009.

Na de middelbare school, waar haar talent niet onopgemerkt blijft, vindt zij een geweldige vervolgopleiding en na een toelatingsprocedure en auditie wordt ze aangenomen voor de opleiding Artiest-Muziek bij het ROC. Omdat haar hoofdvak ‘zang’ is en ze dus geen aparte gitaarlessen meer krijgt, neemt ze na school lessen bij Jan de Witte, bandlid van 3JS. Hij helpt haar de nummers die ze tijdens de opleiding moet zingen ook te spelen op gitaar. Zo weet ze het te combineren met school.

In het eerste jaar van de opleiding krijgt MELL last van haar stembanden.
Wat hiervoor ‘natuurlijk’ hees leek, wordt na veel repeteren behoorlijk vermoeiend.
Haar zang coach vindt dit niet kloppen en stelt voor om het te laten onderzoeken bij de KNO-arts. Het ziet er niet goed uit. Er zit een cyste op haar stembanden, waardoor hoge noten onmogelijk zijn geworden en het alleen maar heel veel energie kost. Op 5 april 2011 wordt ze geopereerd en dat gaat gelukkig allemaal goed. MELL moet haar stembanden 1 week volledige rust geven. Na die week mag ze het praten weer rustig opbouwen.
Na 3 maanden mag ze weer voorzichtig beginnen met zingen. Ze merkt gelijk dat de operatie heeft geholpen. Haar stem klinkt helder met (gelukkig) het oude vertrouwde hese randje.
Door de operatie en het herstel heeft MELL een hoop moeten missen op school en dat zorgt ervoor dat ze het jaar zou moeten overdoen.
Daar heeft MELL geen zin meer in. Ze stopt met de opleiding Artiest-Muziek.
Haar lerares fluistert haar op de laatste dag wel nog even in:” jij hebt dit niet nodig, jij komt er wel!”

In 2014 mag MELL tijdens de theatertour ‘Dichter Bij De Horizon’ van 3JS een aantal keren het voorprogramma verzorgen. Ze leert daardoor de grotere podia kennen, waaronder ook Caprera Bloemendaal.

MELL is een geweldige zangeres, die ook haar eigen nummers schrijft.

VOOR MEER INFORMATIE:
info@mellmusic.nl
www.mellmusic.nl